Gasztronómiánk sója az alkohol

Drunken Kitchen

Balkán Bisztró – Egylet Bisztróborok

2015. február 04. - dalmastella

A pécsi Egylet, a Balkán Bisztró házi borai, a hely nevével.

Szabó Zoltán Pécsi Cuvée 2013

olaszrizling (Hosszúhetény), rajnai rizling, tramini, 5-10% régi magyar fajta

Tiszta, visszafogott illat, kis fűszeresség. Kibontáskor parfümösebb. Friss és üde íz, lendületes, jó savak. Ropogós. Ízben is visszafogottabb, fűszeres, éretlen barack, zöldalma, savanyúcukor. Idővel szépen nyílik. Szép házasítás, jól kiegészítik egymást a fajták. Közepesen hosszú lecsengés. Fröccsnek is kíváló.

11,5%

Eberhardt Pince Mohácsi Vörös 2012

Illatban visszafogott, tiszta, kis szeder, de szellőzéssel nyílik. Könnyű, jó savak, üde szerkezet, pirosbogyós gyümölcsök, ribizli, meggy, kis kávés fűszeresség. Nincs nagy tartalom, de ez nem is hiányzik. Kellemes lecsengés, enyhén tanninos, de jó ízeket hagy a szájban, és sokáig ott marad.

13%

A bejegyzés trackback címe:

https://drunkenkitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr927139919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása