Gasztronómiánk sója az alkohol

Drunken Kitchen

Reggelizz a Duna-parton / 2. - VIDEÓ

2015. június 01. - budavaridora

Május 15. - Reggel 7. Jó, inkább hajnal, pedig az izgatottság, meg a felszökött adrenalin kiűzi az álmot a szemekből. Napok óta nézzük az időjárást, frissítjük az időképet, számolgatjuk az eső-millimétereket az előrejelzésekből. Na meg persze keverjük a májkrémet - isszuk mellé a jégert is rendesen -, Dorka süti a kalácsot, Móni a brownie-t. Kaba tölti a bort mellé. Azóta is kicsit májkrém illat van a konyhában. 

Nézzük az attendeket. 1000, 2000, 3400. Tippelünk, hányan jöttök majd vajon? Sokan? Kevesen? Elfértek majd? Vagy csak szállingóztok? Aztán eljön a reggel és mire odaérünk már páran vannak, plédekkel, almát majszolgatva, kutyáknak labdát dobálva. Egy csepp eső sem esik, és bár nincs kánikula, sóhajtunk egyet megkönnyebbülve. Fél 8-kor már sorok állnak, fogy a kalács, a májkrém, Alexandra tölti a szörpöket, Czinege és Kata tüzet gyújt a parton a kávénak, Vajda József épp biciklizik a hídon a frissen sült kenyerekkel és kakaós csigákkal, a Neked Terem meghozza a zöldséget, Viktor pedig felállítja az alkalmi bicikli szervizt. Ti pedig jöttök, cseréltek, madárlátta kenyerek és krémek landolnak a svédasztalon, már 9 is elmúlt és még mindig van rajta valami. Megkóstoljuk mi is a kávét, körbenézünk, kicsit kisüt a nap. És már egyáltalán nem vagyunk álmosak.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Június 12-én újra reggeli a Duna-parton! A következő alkalmat a franciás reggelik hedonizmusa inspirálta. Pálinka helyett gyöngyöző bor lesz, a zöldségekből quiche készül, lesz cseresznyés clafoutis aszúval és croissant a Pékműhelytől, mindenmentes sós és édes crèpe a Deliciától, szörpök és lekvárok a Csósza Manufaktúrától. Persze minden amíg a készlet tart alapon, úgyhogy hozzatok ti is harapnivalót - főleg ha későn érkeztek.

RÉSZLETEK itt.

Lájkolj és kövess minket itt és itt is.

/Dóri 

A bejegyzés trackback címe:

https://drunkenkitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr887507040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása