ZZ habzóbor 2013
Vajas, krémes, vaníliás elsőre. Almás süti és almakompót illatban. Szépen mutatja a tokaji fajtákat. Kellemesen buborékos. Traubi, friss szőlő, zöldalma lecsengésben. Jót tesz neki egy kis szellőzés is. Tartalmas habzóbor ásványos jegyekkel. A maradékcukor jól áll neki, még kedvesebbé, krémesebbé teszi.
Tállya furmint 2013
Illatban fűszerek, szép hordó és vajasság. Klasszikus, hordóban érlelt furmint frissességgel és sok citrussal. Kis alma, birs. Könnyű, szép, tömör szerkezet és jó savérzet. Jó inni. A végén kis mogyoró. Szépen érlelhető.
Szirmay Kúria Aszú 5 puttonyos 2005
Illatban visszafogott, kis barack, kis kenyérhéj, érettebb jegyek. Nem túl sok, nem túl tömör szerkezet. Könnyebb, jó ivású aszú érettebb citrusokkal. Aszalt narancshéj, enyhe barackosság. Szépen tartja magát.
Mátyás József ezekbe a fogásokba tette őket:
- Vargánya krémleves füstölt fácánmellel, aszalt vargányával és habzóborral
- Tállyai furmintban érlelt báránygerinc zsebes burgonyával és grillezett céklával
- Szőlős pite tállyai aszúhabbal
Nézd meg videón is, hogy hogyan készültek!