Gasztronómiánk sója az alkohol

Drunken Kitchen

3 tállyai fogás - 3 tállyai bor

2015. április 21. - dorottyahomoky

dsc_0306.jpg

ZZ habzóbor 2013

Vajas, krémes, vaníliás elsőre. Almás süti és almakompót illatban. Szépen mutatja a tokaji fajtákat. Kellemesen buborékos. Traubi, friss szőlő, zöldalma lecsengésben. Jót tesz neki egy kis szellőzés is. Tartalmas habzóbor ásványos jegyekkel. A maradékcukor jól áll neki, még kedvesebbé, krémesebbé teszi.

Tállya furmint 2013

Illatban fűszerek, szép hordó és vajasság. Klasszikus, hordóban érlelt furmint frissességgel és sok citrussal. Kis alma, birs. Könnyű, szép, tömör szerkezet és jó savérzet. Jó inni. A végén kis mogyoró. Szépen érlelhető.

Szirmay Kúria Aszú 5 puttonyos 2005

Illatban visszafogott, kis barack, kis kenyérhéj, érettebb jegyek. Nem túl sok, nem túl tömör szerkezet. Könnyebb, jó ivású aszú érettebb citrusokkal. Aszalt narancshéj, enyhe barackosság. Szépen tartja magát. 

Mátyás József ezekbe a fogásokba tette őket:

Nézd meg videón is, hogy hogyan készültek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://drunkenkitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr347368374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása