Gasztronómiánk sója az alkohol

Drunken Kitchen

Ezt ittuk a Homolánál

2015. július 15. - dorottyahomoky

Habzó rosé 2014

Friss, üde, eper, kis tutti-frutti, intenzív savak. Nyárra, melegben, a teraszra kiülve tökéletes.

100% rizling 2014

Nem túl intenzív illat kis citrussal. Érett, jó savérzet. Ízben sok citrus, zöldalma, birs. Friss, üdítő, vidám bor. 

100% Balaton 2014

Zöld citrom, citromhéj, zöld barack, fű, zöldfűszerek. Intenzív savak, könnyű, sok citrus, zöldalma. Fűszeresebb bor.

100% szürke 2014

Kicsit itt élesebbek a savak. Itt is sok a citrus, mellette kis barackmag, birsalma, citromhéj. 

Fakutya pinot blanc 2014

Tartályban erjedt, nagy hordóban érett. Új brand lesz a pincénél. Virág, kis mézesség, enyhe hordófűszeresség, édes barack. Érett savak, most még intenzív, kicsit kerekednie kell, de a hordó szépen működik. Annyira nem komplex, viszonylag gyorsan eltűnik. A hordó ad neki egy teltséget. Ízben sárgabarack, a végén érett grapefruit.

Parti szellő 2012

Olaszrizling és szürkebarát házasítás. Érett citrus, narancs, mezei virágok, édes barack illatban. Ízben kis mézesség, édes narancs jön. Az alkohol és a cukor felé billen a bor. 9-10 hónap hordó volt hordóban, amiről a kis vanília és szegfűszeg árulkodik is. Hosszú, szépen hangolt, nem nehéz, jól iható tud maradni.

Syrah 2012

Friss ribizli, kapor, gyógynövények. Komplex, sokrétű illat. Ízben is ezt adja. Tele van gyógynövényekkel, kis bors, enyhe pirosbogyósok, vérnarancs. Hosszú, szép, elegáns, arányos bor. Sok ideje van még érni.
dsc_0134.jpg
/Dorka

A bejegyzés trackback címe:

https://drunkenkitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr487605380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása