Gasztronómiánk sója az alkohol

Drunken Kitchen

Mit iszunk, ha francia? – A 2. piknik italai

2015. június 23. - dalmastella

dsc_0232.jpg

A világ legtöbb bort termelő országa Franciaország, és a szakértők többsége egyetért abban, hogy a legjobb borok és pezsgők is még mindig innen kerülnek ki. Amikor a második, francia tematikájú piknikünkre készültünk, a Bortársaságnak tettük fel a kérdést: ma miből főzzünk?

Sacha Lichine: La Poule Blanche 2014

Chardonnay, grenache blanc, viognier és sauvignon blanc házasítás; mi egy sós, zöldséges francia lepényfélét, quiche-t készítettünk vele.

A fehér kakas a dél-francia Hérault borvidékről származik. Jellemzi a halvány illat, sok-sok citrom és citromhéj. Friss, könnyű, ropogós, rövid. Intenzív savak. Húsz százaléka tölgyfahordóban is érett.

Domaine de l’Evêché: Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs

Bővebben a crémant-okról korábbi posztunkban írtunk: Crémant, a második piknik házigazdája

Amiről viszont még nem beszéltünk: ebből a tételből pezsgőhabot készítettünk, amit a pikniken csokiszufléhoz kínáltunk.

Burgundi pezsgő, színtiszta chardonnay. Élesztős, kis barack. Ízben krémes, kis vajasság. Szép, fehérhúsú gyümölcsök, érettebb, édesebb alma. Szép lecsengés, kellemes szénsavasság. Telt, hosszú ízek. Érett citrusok jellemzik a végén.

A bejegyzés trackback címe:

https://drunkenkitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr567565944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása