Gasztronómiánk sója az alkohol

Drunken Kitchen

Homoky Dorka – Sas alja hárslevelű 2013

2015. március 25. - dalmastella

108_k_v.jpg

A Sas alja-dűlőt 2013-ban szeptember 30-án szüretelték. Nagyon szép, egészséges volt a termés. Egész fürtben préseltek, egy éjszakát ülepedett, és utána került a must a pincébe. Tartályban, spontán erjedt. Január elején lefejtették, majd ismét tartályba került. Márciusban harmadtöltésű tölgyfahordóba tették, ahol hat hónapot töltött. Augusztus közepén lepalackozták, azóta a pincében, fektetve, palackban érlelődik. Hamarosan forgalomba kerül.

A tállyai Sas alja-dűlő egy andezit alapkőzetű terület, bora mindig nehezebb, sűrűbb, robosztus A hárslevelűre jellemző könnyebb, virágosabb fajtajegyek enyhítenek ezen, kicsit egyensúlyba hozzák, de a dűlő mindig megjelenik az ízben. A hordós érlelés, a hordófűszerek is nehezítenek rajta, de a lendületes, magas savak energikusabbá, vibrálóbbá teszik. A 7,9 g maradékcukor miatt ez a bor félszáraz kategóriába tartozik, de a savak mellett inkább száraznak érezzük. Még van ideje érni a palackban. 

Mátrai Viktor barátunk ezzel a borral főzött nekünk a saját rackajuhuk húsából

A bejegyzés trackback címe:

https://drunkenkitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr677280647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása