Gasztronómiánk sója az alkohol

Drunken Kitchen

Borok a Liszkay Borkúriából

2015. július 08. - dorottyahomoky

dsc_0435.jpg

Liszkay Mihály területei a Káli-medencében, a Pangyér-dűlőben vannak. Ahhoz, hogy itt kékszőlőt telepíthessen, kísérleti jellegre hivatkozva kapott miniszteri engedélyt. Habár a tőkék még viszonylag fiatalok, minket már most meggyőztek. Tíz év múlva csak még jobbak lehetnek!

Giulia 2012 cabernet franc

Fiatal tőkékről szüretelt cabernet franc, ami csak tartályban volt. Illatban friss meggy, szilva és gyógynövények. Tiszta, szép gyümölcsök, enyhe füstösség. Ízben sűrű, érett feketemeggy, vérnarancs és édes szilva. Szép, kiegyensúlyozott szerkezet. Krémes, hosszú, telt lecsengés. Szép, enyhe tanninok zárják a kortyot.

Liszkay Mihály a párolt lilakáposztájához adott belőle>>

Szürkebarát 2012

A szürkebarátot csak itt, a Liszkay Birtokon lehet megkóstolni.

Érett alma, kis birs, barack, mandula, finom fa illatban. Szép egyensúly és szép hordóhasználat. Fűszeres, ízben barack, barackmag, kis mandula. Sok gyógynövény, zsálya. Ásványos lecsengés. Érett savak, hosszú korty érett citrusokkal, naranccsal. Sokrétű, elegáns bor.

Liszkay Mihály ezt és némi Hubertust meg contreau-t használt a sabayonjához.

Liszkay pinot noir 2011

Érett meggy, kis dohány, vegetális jegyek. Érett pirosgyümölcsök, enyhe hordófűszerek, füstösség, nem túl hosszú, könnyebb bor, kicsit már az öregedés felé lépdel. Most kell meginni. Összességében nagyon tetszett.  

Merlot 2011

Sűrű, aszalt jegyek, szilva, dohány, kávé jön illatban. Nagyon sokrétű. Aszalt szilva, meggy, érett vérnarancs, dohány keveredik az ízében is. Csoki, kávé, fűszerek. A Kálibulin a Káli Art Innben a csokifagyihoz ez a bor illet a legjobban.
/Dorka
Fotó: Máté Csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://drunkenkitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr947545516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása