Gasztronómiánk sója az alkohol

Pálffy Pince

2015. február 17. - dorottyahomoky

165476_10151401104406129_262731192_n.jpg

Törökugrató fehér cuvée 2013

rizlingszilváni, zöldveltelini

A bor az első világháború idején betelepített vegyes ültetvényről származik. A területről ez az utolsó évjárat. 
Illatban közepesen intenzív, alma, oreganó, gyógynövények jönnek. Jó ivású, friss, lendületes, fűszeres bor erős savakkal. Kis birset, zöldalmát is érezni. Viszonylag hosszan ott marad a szájban. Nyáron igazi frissítő lesz, és fröccsnek is kiváló. 

Pálffy Gyula ebből a borból löttyintett a nyúlsült alá, amelyet a Drunken Kitchennek készített.

A bejegyzés trackback címe:

https://drunkenkitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr37180697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.