Gasztronómiánk sója az alkohol

Drunken Kitchen a Balkán Bisztróban: fehérbor a pekában – Videó

2015. február 05. - Drunken Kitchen

"Ebben a pekában volt már borjú és kecskegida, szárnyas is persze, de rájöttünk, hogy a disznó lesz benne a legjobb" - ezúttal a csülke, a lapockája és az oldala. "De miii? Peka?" - a leggyakrabban ismételt kérdés, amikor így januárban befüstöltük a pécsi sétálóutcát. Maga a peka egy harang alakú vasedény, izzó parázs fölé rakják, és a hús mellett például krumplival, zöldségekkel és zöldfűszerekkel pakolják meg. Aztán rá a fedő, a fedőre még több parázs, a végeredmény pedig úgy 90 százalékkal ízesebb, mint a hasonló elven működő teleshopos párolóedények fogásai - írtuk korábbi cikkünkben, amelyben a receptet is megtaláljátok.

Hogy pontosan milyen borral locsoltuk a röfit, arról a Mit ittunk? fül alatt olvashattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://drunkenkitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr727143067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.