Köveskál az a hely, ahol még mi is házasodnánk. Nem csak azért, mert szuperromantikus és gyönyörű a környezet, hanem mert tuti, hogy az ételekre és a borokra sem lenne panaszunk.
A MI A KŐ asztalánál bármikor szívesen ott ragadunk Trombitás Tamás egy jó sztorijáért; a Káli Art Innben a diós süteményt órákon át eszegetve gyönyörködünk a kertben. Pálffyéknál a jó borok mellé mindig izgalmas híreket is kapunk.
Szerencsére van az évnek egy napja, amelybe mindhárom helyet, sőt a Kővirág Éttermet és a Káli Kövek borászatot is bele lehet sűríteni. A Kálibuli lényege, hogy aki még nem tesztelte a köveskáli gasztrohelyeket, gourmet- és borkóstoló jegyekért, mértéktartó adagokkal mindent végigkóstolhat. A pestós gnocchit alkalmanként a monoszlói borkúria gazdája, maga Liszkay Mihály kíséri zongorán, a faluban pedig kortárs kultúrába és egy-két gasztrós hírességbe is belefuthatunk.
Éppen ezért a Drunken Kitchen részt vesz az év egyik legjobb egynapos rendezvényén, a Kálibulin. Találkozzatok velünk június 27-én Köveskálon vagy Mindszentkállán, kapcsolódjatok be az ottani forgatásba, addig pedig böngésszétek korábbi, vonatkozó cikkeinket és képgalériánkat. Ja és ne felejtsetek el előre megvenni a kóstolójegyeket, mert ha lecsúsztok, a helyszínen már csak a la carte tudtok válogatni.
Részletek az esemény weboldalán.
Korábbi anyagaink Köveskálról:
MI A KŐ: Művészet a köbön: rizling és fogas a szobrásztól;
MI A KŐ 2. rész: Művészet a köbön: vörösboros marhapofa a szobrásztól
Káli Art Inn: Ambíció és pálinkás libamáj Köveskálról
Pálffy Pince: Több nyulat a tányérokra!
/Stella
Fotó: Rácskay Zoltán